Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
Składniki
-
2 polędwiczki wieprzowe (po 500 g)
-
35 śliwek suszonych, bez pestek (ok. 340 g)
-
2 łyżki oleju
-
sól do natarcia mięsa i oprószenia ziemniaków
-
pieprz czarny, mielony do natarcia mięsa
-
1250 g wody
-
1200 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
190 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej1 - 2 łyżki skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.